Ermenek’te Baraj gölünde boğulan çocuk toprağa verildi Ermenek’te Baraj gölünde boğulan çocuk toprağa verildi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yoğun çalışmaları sonucunda PKK’nın sözde istihbarat yapılanması ortaya çıkarıldı. Örgütün bu yapılanmasında çalıştığı belirlenen Halil Kod Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş tespit edilerek İstanbul’da yakalandı. MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon, PKK’nın istihbarat yapılanmasına büyük bir darbe vurdu.

MİT, Adım Adım Takip Etti

Kaynaklara göre, MİT, örgütün istihbarat yapılanmasında yer alan Sadık Topaloğlu’nu tespit ettikten sonra takibe aldı. Topaloğlu’nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı ve bu süreçte örgüt sorumlularından Cuma Kod Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirlendi. Türkiye’ye döndükten sonra gazetecilik mesleğini kullanarak terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı. Ayrıca, Mehmet Savaş ile birlikte örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedarik ettikleri tespit edildi.

Ortak Operasyonla Yakalandılar

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucunda, PKK’nın istihbarat yapılanmasında görevli olan Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, İstanbul’da yakalanarak tutuklandı. Terör örgütüne üye olmak suçundan cezaevine gönderilen Topaloğlu ve Savaş, örgütün İstanbul’daki faaliyetlerine büyük bir darbe vuruldu.

Kaynak: İHA