Dursun ERKILIÇ

Batman’da çok önemli bir medya çalıştayı ve buluşması vardı.

Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile TİGAD tarafından düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” başarıyla tamamlandı.

Bu arada Hasankeyf ve Mor Kuryakos Manastırı başta olmak üzere bazı yer ve mekanları gezme, görme imkanı bulduk.

ÖNEMLİ BİR MEDYA ÇALIŞTAYI İDİ

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Binasındaki “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” verimli bir programdı. Moderatörlüğünü Haberler.com ve Sondakika.com medya kurumunun Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur’un yaptı. Panelde Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Akit Medya’dan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Zekeriya Say, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe, Kanal 7 Haber Sunucusu Meryem Nas Mercan, İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Ülke TV Haber Sunucusu Gözde Özyürek ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Aslı Köseoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Yolcuyla tartışan şoför yola devam etmedi Yolcuyla tartışan şoför yola devam etmedi

Konuşmacıların sektörel ve mesleki konularla ilgili görüş ve değerlendirmeleri takip edenlerin bilgilenmesini sağladı. Batman Valisi Ekrem Canalp’ip medya sektörüne ve gazetecilik mesleğine ilgisi ve bilgisi de konuşmalarına yansıdı.

PROGRAM BİTTİ GEZİ BAŞLADI…

Program sonrası yapılan şehir turu arasında yer alan Mor Kuryakos Manastırı, şehrin kadim tarihi içinde önemli bir yere sahip.

Manastır, yürütülen restorasyon projesiyle ayağa kaldırılıyor. Batman il Kültür Müdürü İhsan Aslanlı’nın belirttiğine göre yakında ziyarete açılacak.

Bu mekanın Batan turizmine büyük katkı sağlayacağı muhakkak.

MANASTIRI GEZERKEN YEDİKLERİMİZ

Mor Kuryakos Manastırı’nı ziyaretimiz sırasında gazetecilere bazı ikramlarda bulunuldu.

Sunulan buğday lapası, çay ve çileğin tadı damağımızda kaldı.

Tabağımızdaki çilekleri atıştırırken bir meslektaşım izahta bulundu.

ÖYKÜSÜ OLAN BİR ÇİLEK LEZZETİ

Anlattığına göre, Batman’da görev yapan bir resim öğretmeni öğrencilerden çilek resmi çizmesini istemiş. Bırakın yemeyi, çileği hiç görmemiş olan öğrenciler resmi çizememiş doğal olarak. Öğrenmen bunun üzerine çilek ekimini teşvik ederek bugün yörenin bir çilek vatanı olmasını sağlamış.

Doğruluğunu bilemem ama bildiğim şey, ‘öğretmen candır ve el attığı yeri bereketlendirir.’ Bunu da buna örnek olarak kayıt altına almış olalım.

BATMAN İLE ÖZDEŞLEŞEN ÇİLEK

Şu anda Batman’ın değişik yerlerinde devam eden çilek üretimi şehrin ekonomisine çok büyük katkı sağlarken, bazı ilçelerdeki çilek türleri de yöreye tescillenmiş durumda.

Bu bakımdan, Mor Kuryakos Manastırında yediğimiz lezzetli çileğin mazisi de bu güzel öykünün içinde saklı belki de.

Çilek, Batman’ın ikinci petrolü olabilir. Yeter ki planlı, projeli üretim yaygınlaşsın. İhracat kapıları açılsın…

Muhabir: Dursun Erkılıç