Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan’a ait bir Sahil Güvenlik botunun, Koyun Adaları’nın güneydoğusunda düzensiz göçmenleri taşıyan bir botu bıraktığına dair görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınladı.

MSB, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiği keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında elde edilen bu görüntülerin, düzensiz göçmen akınlarıyla ilgili endişeleri artırdığını belirtti. Yunan Sahil Güvenlik botunun, bölgedeki göçmenleri hedef alarak, insani durumu tehlikeye atan bu tür eylemlerinin, uluslararası hukuk çerçevesinde değerlendirileceği vurgulandı.

Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait İHA ile keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında, Yunanistan’a ait Sahil Güvenlik botunun Koyun Adaları’nın güney doğusunda, düzensiz göçmenleri taşıyan bot bıraktığı görüntülendi. Düzensiz göçmenler bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı