Yaşam

Muğla'da 'Biz Bir Takımız' projesi ile çocuklar Ankara'daki yaz kampına yola çıktı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 'Biz Bir Takımız' Projesi kapsamında düzenlenen yaz kampına katılan çocuklar, sosyal uyum ve spor etkinliklerinin ardından kültürel ve sanatsal faaliyetlerle dolu bir haftaya yelken açtı.

Abone Ol

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından organize edilen 'Biz Bir Takımız' Projesi çerçevesinde çocuklar, bir haftalık yaz kampı için yola çıktı. Muğla’da farklı okullardan 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen proje, sosyal uyum ve spor etkinlikleriyle tamamlandı.

Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Proje, gençler arasında kültürlerarası karşılıklı saygı ve güven ortamının oluşturulmasına katkı sağlamayı, gençlerin kendini ve karşıdakini tanıyarak güçlendirilmesini ve spor yoluyla birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesini hedefliyor. Yaz kampında çocuklar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zaman geçirecekler.

Proje Hakkında

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Dr. Oktay Tavas, 'Biz Bir Takımız' Projesi'nin spor aracılığıyla sosyal uyumu teşvik eden bir proje olduğunu belirtti. Tavas, "Proje, katılımcıların takım çalışması, liderlik, empati ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda kültürel tanışma ve karşılaşmalara imkan tanıyarak kültürel farkındalık ve doğa bilincini artırmayı amaçlamaktadır. Projenin ikinci aşaması olan kamp faaliyeti, bu amaçların desteklenmesini ve katılımcıların farklı kültürlerden insanlarla tanışarak birbirlerini daha iyi tanımalarına vesile olmasını temenni ediyorum," dedi.

Yaz Kampı

Bir haftalık yaz kampı boyunca çocuklar, çeşitli sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılacak. Kamp, çocukların sadece eğlenmesini değil, aynı zamanda yeni beceriler kazanmalarını, takım çalışmasını öğrenmelerini ve farklı kültürlerle tanışarak ufuklarını genişletmelerini amaçlıyor. Bu faaliyetler, çocukların hem bireysel hem de sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak.

Sonuç ve Beklentiler

'Biz Bir Takımız' Projesi, farklı sosyokültürel arka planlara sahip gençler arasında güçlü bir bağ oluşturmayı hedefliyor. Proje, spor ve sanat yoluyla çocukların kendilerini ifade etmelerine, yeni arkadaşlıklar kurmalarına ve topluma daha bilinçli bireyler olarak katılmalarına olanak tanıyor.