Ekonomi

Mühendis kadınlar OSTİM’de buluşuyor

Mühendis Kadın Derneği organizasyonunda OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Sanayide Kadın Mühendis Buluşması düzenleniyor.

Abone Ol

Mühendis Kadın Derneği ve OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Sanayide Kadın Mühendisler Buluşması 28 Haziran 2024 Cuma günü 18.00-20.00 saatleri arasında OSTİM Konferans Salonunda düzenlenecek.

Türkiye'de mühendis olarak çalışan kadınların oranı genel mühendislik işgücünde yüzde 15-20 arasında olduğunu belirten Mühendis Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Elif Altun Doğan, “var olan kadın sayısını korumak, dayanışmayı artırmak ve Dünya Mühendis Kadınlar Günü'nü kutlamak üzere 28 Haziran Cuma günü saat 17.30'da gerçekleşecek Mühendis Kadın Derneği ve OSTİM OSB işbirliği ile düzenlenen Sanayide Mühendis Kadınlar Buluşması'na tüm mühendis kadınları bekleriz” dedi.

Doğan, derneğin faaliyetleri hakkında da kısaca şu bilgileri verdi:

“Endüstri 4.0 ve gelecek sanayi devrimleri ile kadın varlığının yüzde 50 çoğunluğunun ayrılmaz bir bütün yapmak için 2019 yılından beri çalışmalarımızı planlıyor ve sürdürüyoruz. Planlarımız ve çalışmalarımız neticesinde ilerleyen yıllarda mühendislik alanlarında kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın geçmiş yıllara nazaran daha yüksek bir yüzdelikte yer alacağını öngörebiliyoruz.

Kız çocuklarımızın hayallerine ve kadın mühendis, tekniker ve teknisyenlerimizin emeklerine yardım ve yoldaşlık edebileceğimize şahsım ve derneğimiz yönetim kurulu adına inancım tamdır.”