Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi

Almanya'nın Münih kentinde bulunan İsrail Konsolosluğu önünde bir kişi çevreye ateş açtı. Olayda yaralanan olmazken, şüphelinin Alman güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi. Konsolosluk binasının, kentteki Nazi dönemi tarihine ilişkin bir müzenin yakınında yer aldığı öğrenilirken, sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bölgeden çatışma sesleri yükseldi.

Saldırganın yaralı olarak yakalandığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Konsolosluğun, 1972 Münih Olimpiyatları’nda gerçekleştirilen saldırının yıl dönümü nedeniyle kapalı olduğu ifade edildi. O saldırıda silahlı bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırıda 11 İsrailli hayatını kaybetmişti.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrailli kurumları korumak önceliğimiz” dedi. Faeser, olayı “ciddi” olarak tanımlayarak yetkililerle sürekli iletişimde olduğunu bildirdi.

Kaynak: İHA