Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları, siyasi arenada tartışma konusu oldu. Rövanşizm ve komplo teorileri, Türkiye’nin siyasi iklimini nasıl etkileyecek? Davutoğlu’nun iddiaları ne kadar ciddi? 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüne yaklaşırken, Davutoğlu’nun açıklamaları, geçmişte yaşanan olayların tekrar gündeme gelmesine yol açtı.

“DAVUTOĞLU’NUN SÖYLEDİĞİ KODLAR HAYRA YORULACAK TÜRDEN DEĞİL”

Ahmet Davutoğlu, rövanşizmin tehlikelerine işaret ederken, kişisel tehlikelerden, intikam peşinde olanlardan, kendilerini devletten güçlü sananlardan ve otoriter rejim heveslilerinden bahsetti. Yetkin, bu ifadelerin, özellikle 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yıl dönümüne yaklaşırken oldukça endişe verici çağrışımlara sahip olduğunu ifade etti.

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

“DAVUTOĞLU ERDOĞAN HAKKINDA ‘KORUMACI’ KONUŞUYOR”

Murat Yetkin, Davutoğlu’nun bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında korumacı bir üslup kullandığını değerlendirdi. Yetkin’e göre, Davutoğlu gerçekten de “devlet içinde birilerinin” Erdoğan’ı devirmek amacıyla bir komplo planladığını öğrenmiş olabilir ve bunu kamuoyuyla paylaşmış olabilir. Yetkin, Davutoğlu’nun belki de bu bilgiyi daha önce Erdoğan’a iletmiş olabileceğini de öne sürdü.

Muhabir: Haber Bülteni