Gündem

Muş'ta yüzlerce kişi Haniye için sokaklara döküldü

İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Muş'ta geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Peygamber Sevdalıları Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte yüzlerce kişi bir araya gelerek olayları kınadı.

Abone Ol

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Muş Kent Meydanı'nda akşam namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Muş Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Cesim Yılmaz, "İsrail'in alçakça saldırılarına ve suikastlarına karşı bölgemizi savunmak için burada toplandık" dedi.

Yılmaz: "Orta Doğu'da Güvenlik Sağlanmalı"

Cesim Yılmaz, basın açıklamasında, "İsrail ve ABD'nin Orta Doğu'dan defolup gitmedikçe bölgede güvenliğin sağlanamayacağını" belirtti.

Yılmaz, Haniye'nin liderliğini öven sözleriyle, "İsmail Haniye, Filistin davası uğruna şehit düşmüş bir liderdir. Onun mücadelesi bizlere örnek olmalıdır" dedi.

"Katil İsrail" 

Kent Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından, yüzlerce kişi İstasyon Caddesi'nden Atatürk Çocuk Parkı önüne kadar slogan atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında "Katil İsrail" ve "Haniye'ye selam" sloganları dikkat çekti.