Siyaset

"Mustafa Kema'in askerleriyiz" sloganından sonra AK Parti ile CHP arasında tansiyon yükseldi!

Kara Harp Okulu'nda mezun olan teğmenlerin, kılıçlarını kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmaları, siyasette tansiyonu yükseltti. Mezuniyet töreninde okunan yemin metni, AKP ve CHP arasında sosyal medyada büyük bir tartışmaya yol açtı.

Abone Ol

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medyada sert ifadelerle birbirine yüklendi. Varank, CHP yönetimini "geri zekalı" olarak nitelendirirken, Başarır ise Varank'ı "utanmaz ve iki yüzlü" olmakla suçladı. Bu karşılıklı hakaretler, her iki partinin destekçileri arasında da büyük yankı uyandırdı.

Mezuniyet Töreni ve Sonrası

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni sırasında yeni mezun olan teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması, AKP cephesinde "askeri vesayet" eleştirilerine yol açtı. Öte yandan, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP, teğmenlere sahip çıkarak "Genç teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de teğmenlere destek vererek, "Bu çocuklar elbette Mustafa Kemal'in askerleri" dedi. Özel’in bu açıklaması, AK Parti ve MHP tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Varank'tan Tepki: "Askerlik Disi   plin Gerektirir"

Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, askerlik kurumunun kural ve disiplin gerektirdiğini belirterek, "Üniforma giyen kişi slogan atamaz, korsan yemin töreni düzenleyemez" dedi. Varank, ayrıca CHP’yi, geçmişten kalan vesayetçi düşünceleri diriltmeye çalışmakla suçladı.

Başarır'dan Cevap: "Provokatörlük Yapma"

Varank'ın açıklamalarına sert bir şekilde karşılık veren Ali Mahir Başarır, "Ortada korsan bir yemin falan yok, yıllardır yapılan bir subaylık yemini var" ifadelerini kullandı. Başarır, Varank’ı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dair bilgi sahibi olmamakla suçladı ve "Provokatörlük yapma" dedi.

Polemik Giderek Sertleşti

Tartışmanın dozajı, Varank’ın Başarır’a yönelik "beyni emcüklenmiş geri zekalı CHP yöneticileri" ifadesiyle daha da arttı. Başarır ise Varank’ı, suçsuz bir kadının sözlerini bile istismar etmekle suçlayarak "Sen o kadar utanmaz, iki yüzlü bir insansın ki" diyerek tepkisini dile getirdi.