Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi konusunda yeterli hazırlık yapılmadığını belirterek, önemli uyarılarda bulundu. Görür, 16 milyonluk İstanbul nüfusunun yüzde 20'sinin ciddi risk altında olduğunu vurguladı ve şehirdeki her üç binadan ikisinin yıkılabileceğini ifade etti.

İstanbul Depremi İçin Yeterli Hazırlık Yapılmadı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayında, İstanbul'un depreme karşı yeterince hazırlıklı olmadığını dile getirdi. Görür, İstanbul'da her üç konuttan ikisinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve en az 16 milyon insanın yüzde 20'sinin risk altında bulunduğunu belirtti. Ayrıca, yapılan hazırlıkların halka sunulmadığını ve görünür bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

"Depreme Karşı Bakanlık Kurulmalı"

Deprem bilincinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Görür, Türkiye'yi depreme hazırlayacak bir bakanlığın kurulması gerektiğini söyledi. Görür, "Deprem olacak mı, olmayacak mı diye uğraşmayın. Buraları depreme dirençli yapın, rahat edin." diyerek, hükümetlerin değişse bile depremin önemi konusunda taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Mikdat Kadıoğlu'ndan Destek

Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu da sosyal medya üzerinden Görür'e destek verdi. Kadıoğlu, "Artık şu rapor bu rapor zamanı geçti. Halkı oyalamayı bırakıp riski azaltmayı başaramıyoruz, bunu konuşmalıyız." mesajını paylaştı. Görür, Kadıoğlu'nun bu mesajına "Ağzına sağlık Mikdat. İyi ki varsın" yanıtını vererek desteğini ifade etti.

Muhabir: Haber Bülteni