Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun Elazığ Valisi olarak atanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tokat Valiliğine Abdullah Köklü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine ise Burak Demiral atandı.  Atamaların ardından Ak Parti Nallıhan İlçe Başkanı Fatih Ünal tebrik mesajı yayınladı. 

Hemşerilerini yalnız bırakmadı 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamanın ardından, Ak Parti Nallıhan İlçe Başkanı Fatih Ünal hemşehrilerini tebrik etti. Resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ünal, Tokat Valiliğine atanan Abdullah Köklü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Burak Demiral’i tebrik etti. 


Fatih Ünal sosyal medyada, “Nallıhanlı Hemşehrimiz Sayın Abdullah Köklü Resmî Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tokat Valiliğine atanmıştır. Sayın Valimize Yeni Görevinde Başarılar Dilerim.” ifadelerini kullandı. 
Ünal, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcılığı Görevine Atanan Nallıhan’lı Hemşerimiz Bakan Yardımcımız Burak Demiralp'e yeni Görevinde Başarılar Dilerim.” paylaşımı yaptı. 

Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi

Abdullah Köklü Kimdir? 

Abdullah Köklü, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde doğmuş, aslen Ankara’nın Nallıhan ilçesindendir. İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli’de, ortaöğrenimini ise İstanbul’da tamamlamıştır. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. 


Kariyerine Kocaeli Kaymakam Adayı olarak başlayan Abdullah Köklü, vilayet stajını Kocaeli Valiliği'nde, teftiş stajını Rize'de ve Kaymakam Refikliği stajını Sakarya’nın Akyazı ilçesinde tamamlamıştır. Ardından, Bursa iline bağlı Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevini üstlenmiştir. 


2007 yılında, İngiltere’nin Leicester Üniversitesi'nde bir yıl süreyle eğitim alarak bilgi ve yabancı dil becerilerini geliştirmiştir. Türkiye’ye döndükten sonra Ankara'da kamu diplomasisi eğitimini tamamlayarak 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirmiştir. 
Abdullah Köklü, 2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar’ın Hocalar Kaymakamı, 2011-2013 yıllarında Artvin’in Şavşat Kaymakamı, 2013-2016 yıllarında ise Bingöl’ün Genç Kaymakamı olarak görev yapmıştır. 


2016 yılında İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına atanmış, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Köydes ve Özel İdareler biriminde çalışmıştır. 2017-2022 yılları arasında Çanakkale Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerini üstlenmiştir. 12 Ağustos 2022 tarihinde Bakırköy Kaymakamı olarak atanmıştır. Abdullah Köklü, öğretmen Yasemin Hanım ile evli ve iki çocuk babasıdır. 

Burak Demiral Kimdir? 


Burak Demiralp, profesyonel kariyerine 2004 yılında Başbakanlık’ta başlamıştır. 2018 yılına kadar Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık Müşaviri ve Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuş, bu süreçte kamu sektöründe geniş bir deneyim kazanmıştır. 


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından, 2018 yılında Burak Demiralp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Özel Kalem Müdürü olarak atanmıştır. Bu görevde, bakanlık içindeki iletişimi ve koordinasyonu sağlama konusunda önemli bir rol üstlenmiştir. 


  
Demiralp, 2024 yılında bakan yardımcılığı görevine atanmıştır. Özel Kalem Müdürü olarak gösterdiği başarılar, bu yeni pozisyona geçişinde etkili olmuştur. Bakan yardımcılığı görevinde, bakanlığın stratejik hedeflerine ulaşması için gerekli idari desteği sağlamaya ve çeşitli projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol oynamaya devam etmektedir. 
 
 
 

Muhabir: Cansel Yıldız