Fatih Altaylı'dan Domuz Eti Skandalında Çarpıcı İddia: 'Adları Duyulacak Diye Yusuf Yusuf Korkuyorlar...' Fatih Altaylı'dan Domuz Eti Skandalında Çarpıcı İddia: 'Adları Duyulacak Diye Yusuf Yusuf Korkuyorlar...'

Nesim İba, saat 10:25 civarında Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne gelerek Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına girdi. Tanıkların ifadesine göre, belinde silahla binaya giren Nesim İba, ruhsat sorununu çözmek için burada bulunduğunu ifade etti.

Yurt Arazisine Otel Ruhsatı İstendi

HalkTV'nin haberine göre, Nesim İba'nın ortağı olduğu Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Ticaret LTD ŞTİ, Abdurrahman Mahallesi Kanarya sokakta bir kız yurdu inşa etti. Ancak bu yurt binasının otele dönüştürülmesi planlanıyordu. Otel ruhsatı almak için belediyeye başvuruda bulunuldu fakat belediye, otel ruhsatı şartlarının yerine getirilmediği gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Belediye, yurt inşaatı izni verdiği ve otel imar şartlarının farklı olduğu gerekçesiyle ruhsat vermeyince işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenemedi. Buna rağmen, yurt binası "Aliba Otel" adıyla çalışmaya devam etti.

Müdürün Odasını Bastı

Nesim İba, belediyede ruhsat talebini yineledi fakat Müdür Vekili Dinçer Asar'dan tekrar red cevabı aldı. Bunun üzerine sinirlenen İba, küfür ve tehditler savurarak masayı ve bilgisayarı yumrukladı. Müdürün odasındaki bilgisayar zarar gördü. Odadan gelen sesleri duyan belediye personeli müdahale etmek istedi ancak başarılı olamadı.

Polisin Müdahalesiyle Çıkarıldı

Olay yerine gelen polis ekipleri, Nesim İba’yı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada AK Parti eski İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı da belediyeye gelerek İba’yı sakinleştirdi ve birlikte binadan ayrıldılar. Görgü tanıklarının ifadesine göre, ikili polisin gözü önünde belediyeden çıktı.

Muhabir: Haber Bülteni