Netanyahu, açıklamasında, "Bugün bana ve eşime suikast düzenlemeye çalışan İran ajanları acı bir hata yaptı” şeklinde konuştu. İsrail Başbakanı, bu tür saldırıların onu ve hükümetini savaşı sürdürme konusunda caydıramayacağını belirterek, "İsraillilere zarar veren herkes ağır bir bedel ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi’nde terörist Fetullah Gülen için anlamlı pankart! Dekanlık indirdi, öğrenciler tepki gösterdi! Ankara Üniversitesi’nde terörist Fetullah Gülen için anlamlı pankart! Dekanlık indirdi, öğrenciler tepki gösterdi!

Gazze Şeridi ve Lübnan’daki saldırıların devam edeceğini belirten Netanyahu, “Gazze’den esirlerimizi ve kuzeydeki sakinlerimizi geri getireceğiz”  dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı: "İran’ın Gerçek Yüzü Ortaya Çıktı"

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün Başbakan Netanyahu ve ailesine suikast girişiminde bulunan İranlı vekiller, İran’ın gerçek yüzünü ve liderlik ettiği şeytani ekseni bir kez daha ortaya çıkarmıştır” dedi. Katz saldırının, İran'ın İsrail'e karşı yürüttüğü düşmanlık politikasının bir yansıması olduğunu savundu.

Knesset Başkanı Amir Ohana: “Bedelini Ödeyecekler”

İsrail Meclisi Başkanı Amir Ohana, saldırıyı Hizbullah’ın İran adına yaptığına dair açıklama yaptı. Ohana, “İran, vekili Hizbullah aracılığıyla bugün büyük bir hata yaptı. Bedelini ödeyecekler. Bana kalırsa, bedelini ödedikten sonra, bırakın İHA’yı, kağıttan uçak uçurmayı öğrendiklerine bile pişman olacaklar” cümlelerini kullandı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, bugün yaptığı açıklamada Netanyahu’nun Caesarea’daki evinin İHA ile hedef alındığını belirtmişti. Ancak Netanyahu ve eşinin saldırı sırasında evde bulunmadığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı