ABD basınında yer alan haberlere göre, Adams’a yönelik yolsuzluk iddiaları ile ilgili federal bir iddianame hazırlandı. New York Belediye Başkanı'nın adının karıştığı skandal, çeşitli ülkelerden gelen yasa dışı bağışların nasıl aklandığına dair iddialarla derinleşiyor. Soruşturmanın odak noktalarından biri de Türkiye'den gelen bağışlarla ilgili süreçler.

Türkiye ile İş Birliği İddiası

New York Times’ın haberine göre, Adams yönetiminin yasa dışı bağışları aklamak için Türkiye ile iş birliği yapıp yapmadığı inceleniyor. İsrail, Çin, Katar, Güney Kore ve Özbekistan gibi ülkelerden gelen bağışların Türkiye üzerinden aktarıldığı iddiaları da soruşturmanın bir parçası. Eric Adams, hakkındaki suçlamalarla ilgili yaptığı açıklamada masum olduğunu savunarak, kendisine yöneltilen suçlamalarla mücadele edeceğini belirtti.

Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı

İddianamedeki Ayrıntılar Bekleniyor

New York Times, Adams'ın bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk New York Belediye Başkanı olduğunu vurgularken, iddianamenin mühürlü olduğunu ve kesin suçlamaların henüz kamuoyuna açıklanmadığını bildirdi. Bununla birlikte, belediye başkanına yakın kişileri ve üst düzey yöneticileri kapsayan en az dört ayrı federal soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor. İddianamenin detaylarının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni