Gündem

New York'ta Çinli terörü: Türk bayrağına saldırdı, milletimize hakaret savurdu!

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sürerken, Türkevi önünde yaşanan çirkin bir olay büyük tepki topladı. Çin uyruklu bir kişi, Türk bayrağını yere serip yırttı ve Türkiye'ye yönelik hakaretlerde bulundu.

Abone Ol

Birleşmiş Milletler binasının yakınında bulunan Türkevi'nin önüne gelen şahıs, elindeki Türk bayrağını yere atarak çiğnedi ve ardından parçalayarak Türkiye'ye yönelik ağır ithamlarda bulundu. Bu olay, Uygur Türkü gazeteci ve aktivist Selahaddin Kaşgarlı tarafından kayda alınıp sosyal medyada paylaşıldı.

Türkiye'yi "Haydut Devlet" Olarak Niteledi

Paylaşılan görüntülerde Çinli kişi, 'Çin yönetimince beslenen haydut Türk devleti'' ifadesini kullanarak Türkiye’ye hakaretler savurdu.İstanbul üzerinden transit geçen Çin vatandaşlarının yasa dışı bir şekilde engellendiğini iddia eden şahıs, ''Çin yönetimince desteklenen haydut Türk devleti, İstanbul'dan transit geçen Çinlileri yasa dışı şekilde durdurdu." diyerek Türkiye’yi haydutlukla suçladı.

"Türkiye'yi ve Erdoğan'ı Devirin"

Videoda ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadeler de yer aldı. Şahıs, "Türkiye haydut bir devlettir. Türkiye'yi ve Erdoğan'ı devirin. Sürekli Çinlileri durdurup binlerce kişiyi engelliyorlar." sözleriyle provokatif bir çağrıda bulundu. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, Türkiye’ye yönelik bu saldırgan tutum büyük tepki topladı.