Niğde Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan 9 yaşındaki bir çocuğun şiddet görerek hayatını kaybettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Olay sonrası 17 personelin açığa alındığı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Halk TV’den İsmail Saymaz'ın haberine göre, 1,5-2 ay önce Niğde Çocuk Evleri Sitesi’nde meydana gelen ve sır gibi saklanan ölüm olayı, şok edici iddialarla gün yüzüne çıktı. İddialara göre, dokuz yaşındaki çocuk, şiddet sonucu yaşamını yitirdi. Bu vahim olayın ardından Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Olayla ilgili olarak çocuğu darp ettikleri ve olayı örtbas etmeye çalıştıkları gerekçesiyle 17 personelin açığa alındığı öne sürüldü.

"Dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı aradım" diyen İsmail Saymaz, "Yetkililer ölüm iddiasını doğrularken, çocuğun epilepsi hastası olduğunu söylediler. 'Otopsi raporunda çocuğun travmatik tesirle öldüğüne dair bir delilin mevcut olmadığı' ifade edildi. Ancak ilgili personellerin açığa alındığı ve soruşturmanın devam ettiği aktarıldı. Hali hazırda yayın yasağı ve gizlilik kararı olduğu belirtildi" ifadelerini kullandı.

Kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü Kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü

Saymaz ayrıca "Anlamakta zorlanıyorum" diyerek, "Neden yayın yasağı ve gizlilik kararı alınıyor? Eğer çocuk şiddet sonucu ölmediyse, bu yönde bir şüphe yoksa, normal ölümse, neden gizleme ihtiyacı duyulur? Neyi saklıyorsunuz?" sorularını da sordu. 

Kaynak: Halk TV