Ekonomi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Silajlık Mısır Hasadı Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, hayvancılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadına başladı.

Abone Ol

NÖHÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, yaklaşık 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla kendi uygulama arazilerinde üretim yapıyor. Silajlık mısır, yonca, arpa ve buğday gibi ürünler üreterek hayvanların yıllık kaba yem ihtiyaçlarını karşılıyor.

Merkezde bu yıl 200 dekar alanda silajlık mısır, 200 dekar alanda arpa ve buğday, 200 dekar alanda ise yonca ekimi yapıldı. Bu üretimle birlikte, yaklaşık 130 ton yonca ve 650 ton silaj elde edilecek. Ayrıca, buğday ve arpa üretimiyle elde edilen saplar da hayvanların beslenmesinde kullanılacak.

Son üç yılda bin dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandırıldığı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu üretim politikasıyla kısa süre içinde kaba yem ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşılayabilecek duruma geldi.

"Merkezimiz maddi anlamda daha güçlü hale geliyor"

Konuyla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Ayhan Şahenk, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak adına arazilerimizde silajlık mısır, yonca gibi ürünlerin üretildiğine vurgu yaptı. Hayvanlar için kullanılan kaba yemin böylece merkezin kendi imkanlarıyla üretildiğini belirten Rektör Uslu, "Böylece Merkezimiz önemli oranda katma değerli ürün üreterek maddi anlamda daha güçlü hale geliyor. Her alanda ’üreten üniversite’ modelimizle ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi.