Grand Palais'te yapılan kılıç müsabakalarında Nisanur Erbil, son 32 turunda ABD'li Magda Skarbonkiewicz'le karşı karşıya geldi. Müsabakaya iyi başlayan Erbil, son bölümde farkı açarak rakibini 15-11 mağlup etti.

Nisanur Erbil, son 16 turunda Fransız Sara Balzer'le karşılaşacak.

Nisanur Erbil kimdir?

Nisanur Erbil 22 Nisan 2003 tarihinde Samsun’da dünyaya geldi.
Lakabı Saç Ok, kılıç (sabre) kategorisinde mücadele eden Türk eskrimcidir.

2013-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir projesi olan yetenek taramasında potansiyeli fark edilmiş ve bunun için Ankara'ya gitmiştir. Erbil, ilk olarak voleybolda daha sonra eskrimde yer almıştır.

13 yaşında başladığı sporculuk kariyeri 3 senelik olmasına karşın, 2018 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde Uluslararası Eskrim Federasyonu (FIE) tarafından düzenlenen 1.787 eskrim sporcusunun yer aldığı Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Şampiyonasında millî takımın içinde yer almış ve bronz madalyanın sahibi olmuştur. Bir sonraki sene 2019 yılında İtalya'nın kenti Foggia'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonasında, Yıldız Kadınlar Kılıç kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

Başarıları

2018 Rusya, Sochi Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası (Takım), Bronz madalya
2019 İtalya, Foggia Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası, Altın madalya

Muhabir: Haber Bülteni