HSBC, Türkiye raporunda doların 2024 yılı sonunda 36 TL, Euro'nun ise 37,8 TL seviyesinde olmasını öngörüyor. Banka, bu öngörüsünü küresel kurların adil değerlerini hesaplayan REER modeli ile destekledi.

Faiz İndirimi Beklentisi

Banka, TCMB'nin ilk faiz indiriminin 2025'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesini bekliyor. Ayrıca, HSBC'nin tahminine göre 2024 yıl sonunda faiz oranı yüzde 50'ye ulaşacak. 2025 yılı ilk çeyrekte ise bu oranın yüzde 45'e, ikinci çeyrekte ise yüzde 40'a düşmesi öngörülüyor.

TL Üzerine Değerlendirmeler

HSBC raporunda Türk Lirası (TL) ve Güney Afrika Randı (ZAR) için olumlu iç dinamiklere dikkat çekildi. Raporda, "Türk Merkez Bankası'nın şahin duruşunu sürdürdüğü ve bu duruşun yıl boyunca devam edeceği" ifade edildi. Banka, TCMB'nin enflasyonla mücadele ve dolarizasyonun önlenmesi için sıkı para politikasını sürdüreceğini belirtti.

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

HSBC, TL'nin orta vadede olumlu bir performans sergileyeceğini öngörse de, reel döviz değerlenmesinin USD-TRY'de daha yüksek bir hareket gerektirdiğinin farkında olduklarını vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni