Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde, CHP'li Belediye Başkanı Menderes Dal’ın makam odasında bulunan eşyalar, belediyenin yaklaşık 100 milyon liralık borcunu ödeyememesi nedeniyle haczedildi.

Belediyenin hizmet aldığı bir firma, 70 milyon lira tutarındaki alacağını faiziyle birlikte tahsil edemediğini belirterek icra dairesine başvurdu. İcra dairesi, firmanın talebini değerlendirerek Döşemealtı Belediyesi'nde haciz işlemi başlatılmasına karar verdi.

Bu karar doğrultusunda alacaklı firmanın avukatları, icra memurları ve polis ekipleri eşliğinde belediye binasına gelerek Belediye Başkanı Menderes Dal ile görüştü. Görüşmenin ardından, Başkan Dal’ın makam odasında bulunan masa, koltuk, bilgisayar, televizyon, masaj koltuğu, dolap ve avizeler haczedildi. Nakliye firması ekipleri, haczedilen eşyaları paketleyerek kamyona yükledi ve eşyalar yediemin deposuna götürüldü.

Alacaklı firmanın avukatlarından Ersun Yıldız, yaptığı açıklamada, firmanın Döşemealtı Belediyesinden faiziyle birlikte 100 milyon lira alacağı olduğunu belirtti. Yıldız, "Bu haciz işlemini, başkanın makam odasında gerçekleştirdik. İcra memurları eşliğinde eşyaları haczederek muhafaza altına aldık," dedi.

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

Başkan Dal, haciz işlemi sırasında avukatlarla yaptığı görüşmede, borcu ödeyebilecek durumda olmadıklarını ifade etti. Avukat Bengisu Başak Okuyan Çura, görüşme sırasında Başkan Dal’ın kendilerine herhangi bir ödeme planı sunamadığını ve bu nedenle haciz işlemini gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Haciz işlemleri sonrası boş kalan makam odasında poz veren Başkan Dal, bu fotoğrafı Döşemealtı kilimi üzerinde çekerek belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bu durum, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Görüntülü paylaşımda açıklamasına yer verilen Dal, şunları “söyledi:

“4,5 aylık belediye icraatı dönemimizde şeffaf olduk. Bundan sonra da hep şeffaf olacağız. 1,5 milyar lira borçla devraldığımız Döşemealtı Belediyesinde yaptığımız işler, bu 4,5 ayda semeresini gösterdi. Birtakım çevreler, aldıkları kazançların sonucunda bugün belediyemize icra getirdiler. Hepinizi tanıyoruz. Şeffaf olmaya, ahlaklı ve vicdanlı olmaya devam edeceğiz. Döşemealtı halkına verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın, dimdik ayaktayız. Belediye icraatları belediye makamında yapılmaz, Döşemealtı'nın sokaklarında, caddelerinde yapılır. Bunu da hepinize göstereceğiz."

 
 

Muhabir: Haber Bülteni