Rus TASS haber ajansına göre, Roskomnadzor'un basın servisinden yapılan açıklamada, Discord’un Rus yasalarını ihlal ettiği belirtildi.

Çankaya'da çocuk atölyeleri kayıtları devam ediyor! Başvurular 7-11 Ekim Çankaya'da çocuk atölyeleri kayıtları devam ediyor! Başvurular 7-11 Ekim

Engelleme Gerekçeleri

Roskomnadzor, Discord’un terörist ve aşırılıkçı amaçlarla kullanıldığını, bu platform üzerinden vatandaşların kandırıldığını ve uyuşturucu satışı ile yasa dışı bilgilerin yayılmasına zemin sağladığını ifade etti. Bu nedenle, uygulamanın engellenmesine karar verildiği kaydedildi.

Ayrıca, geçen yıl bir mahkeme kararıyla Discord'a yasa dışı bilgileri silmediği için 6 milyon ruble (yaklaşık 62 bin dolar) ceza kesildiği hatırlatıldı. Roskomnadzor, daha önce Discord yönetimine 947 yasa dışı materyalin kaldırılması için talep göndermişti.

Discord'un Tarihçesi

2015 yılında bilgisayar oyuncularının daha iyi iletişim kurabilmesi amacıyla kurulan Discord, zamanla geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşarak sosyal medya platformları arasında önemli bir yer edindi. Ancak Rusya’nın uygulamaya yönelik bu kararı, platformun geleceği açısından tartışmalara yol açacak gibi görünüyor.

Roskomnadzor’un Discord’a yönelik bu kararı, dijital iletişim ve sosyal medya platformlarının denetimi konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Kullanıcılar, Rusya'da hangi alternatif iletişim yöntemlerini kullanabileceklerini merakla bekliyor. Gelişmeler takip ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi