Kullanıcılar, durum güncellemelerinde doğrudan kişileri etiketleyebilecek. Bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarını, aile üyelerini veya belirli grupları durumlarında daha kolay ve eğlenceli bir şekilde işaretlemelerine olanak tanıyacak.

Daha Fazla Etkileşim ve Farkındalık

Tuvalet için yol kenarında duran adam, uçurumdan yuvarlandı Tuvalet için yol kenarında duran adam, uçurumdan yuvarlandı

Yeni etiketleme özelliği sayesinde durum paylaşımı yapan kullanıcılar, etiketledikleri kişilerin paylaşımlarından daha fazla haberdar olmasını sağlayacak. Böylece arkadaşlar ve aile ile daha etkileşimli ve samimi bir iletişim kurulmuş olacak. Kullanıcılar, belirli bir grup kişiye özel mesajlar vermek veya onlarla özel anlarını paylaşmak için durumlarını kullanabilecekler.

Wp 2

Etiketleme Limiti ve Bildirimler

WhatsApp kullanıcıları, durumlarında en fazla beş kişiyi etiketleyebilecek. Etiketlenen kişiler, durum paylaşımından özel olarak haberdar edilecek; ancak bu bahsedilen kişilerin isimleri, durum güncellemesinde görünmeyecek. 

Beğenme ve Yeniden Paylaşma İmkanları

Ayrıca etiketlenen kullanıcılar, durumları beğenme ve etiketlendikleri durumları yeniden paylaşma imkanına sahip olacak. WhatsApp, durum beğenilerinin özel olduğunu ve yalnızca beğeni alan kişinin bu beğenileri görebileceğini vurguladı. 

Küresel Kullanıma Sunulacak

WhatsApp, bu yeni özelliklerin dünya genelinde kullanılmaya başlandığını ve kullanıcıların bu yeniliklere kısa süre içinde kademeli olarak erişebileceğini duyurdu. Kullanıcılar, etiketleme özelliğiyle birlikte, daha kişisel ve etkileşimli bir durum paylaşım deneyimi yaşayacak.

Kaynak: Haber Merkezi