Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri yakınlarında faaliyet gösteren fabrikada meydana gelen patlamada, yangın kısa sürede fabrikayı sardı. Ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Ancak 27 yaşındaki Mesut Şimay, fabrika içinde hayatını kaybetmiş olarak bulundu. Şimay, Akyazı ilçesinde toprağa verildi.

Fabrika Müdürü Tutuklandı

Patlama sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, olayın nedenini araştırmak için 2 müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında fabrika müdürünün de bulunduğu 7 şüpheli ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınan 6 kişi, savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Fabrika müdürü V.U., gece saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diğer Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest

Fabrika sahipleri, iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Patlamanın kesin nedeninin belirlenmesi için araştırmalar devam ediyor.

Yakınlarından Gazetecilere Engel

Fabrika müdürü V.U.'nun adliyeden çıkarıldığı sırada, yakınları gazetecilerin görüntü almasını engellemek amacıyla şemsiye ve cep telefonu ışıklarıyla önlem aldı. Bu hareket, gazetecilerin görüntü almasını zorlaştırdı.

Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: İHA