Gündem

Oda Başkanı Aslantürk'ten uyarı: Bu hataları yapmayın!

Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Aslantürk, doğru asansör kullanımını ve vatandaşların asansör kullanırken dikkat etmesi gereken hususları hy gazete muhabiri Cansel Yıldız’a anlattı.

Abone Ol

Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Aslantürk, asansör kabinini görmeden asansöre binilmemesi gerektiğini vurguladı.

Aslantürk konuşmasında, “Bina sakinleri ve asansör kullanan vatandaşlarımızın asansörlere binerken kesinlikle asansör kabinini görmeden asansörlere binmemelidir. Ayrıca; Mutlaka asansör kapısında ve asansör içersin de bakım firması tarafından yapıştırılmış olan kontrol etiketlerinin olup olmadığına bu etiketlerin renginin ne anlama geldiğini bilmemiz can ve mal güvenliğimiz açısından çok önem arz etmektedir.

Asansörlerin Aylık ve yıllık bakımlarına dikkat edilmeli

Etiketlerine göre asansör bakımının kontrol edilebildiğinin altını çizen Yusuf Aslantürk,

Asansörün Yıllık ve Aylık bakımının yapılıp yapılmadığını etiket rengine göre anlayabiliriz.

Etiket rengi yeşil ise: asansörde hiç ir eksiğin olmadığı güvenli demek

Etiket rengi mavi ise: ufak kusuru olan çalışmasında sıkıntı olmayan

Etiket rengi sarı ise: ciddi kusurlu

Etiket rengi kırmızı ise: ciddi kusurlu anlamına gelmektedir.

SARI VE KIRMIZI Etiketlerde yönetici kesinlikle asansörü kullanıma kapatmalı, hiçbir şekilde kullanıma izin vermeyip hemen yetkili firmayı çağırması gerekmektedir. Bina yöneticilerinin birinci görevi her yıl periyodik her ay ise T.S.E tarafından yetkilendirilmiş hizmet yeterlilik belgesini almış olan firmalara bakımlarını yaptırmaları büyük önem arz etmektedir. Bakımlarda fiyat ucuz olsun diye kesinlikle yetkisiz kişilere bakım yaptırmamaları gerekmektedir. Öyle ki düzenli kontrolleri yaptırılmış asansörlerde çıkacak olan herhangi bir sorundan firma sorumludur.” Şeklinde konuştu.

Yetkililerin ve denetçilerin asansör kontrolü yaparken dikkat etmeleri gereken hususları anlatan Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Aslantürk, “Sanayi Bakanlığı ile T.S.E makine mühendisi ile elektrik mühendis denetçi firmaların denetimleri yaparken özellikle kullanılan malzemenin standartlara uygun olup olmadığı standart dışı malzeme kullanımına kesinlikle müsaade etmemeleri can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.