Bakan duyurdu: GSB burs-kredi başvuruları başladı Bakan duyurdu: GSB burs-kredi başvuruları başladı

ODTÜ, YKS sonuçlarına göre, sıralamanız SAY ve EA alanlarında ilk 500, SÖZ ve DİL alanlarında ilk 50 öğrenci arasında yer alanlar için tanıtım programı düzenliyor. İlk 500 Tanıtım Programı'na katılmak için form doldurup başvurmak gerekiyor.

İlk 500 tanıtım programı, ODTÜ tanıtım sunumu, kampüs turu, yurt ziyareti ve ODTÜ akademisyenleri ile görüşme etkinliklerinden oluşuyor.

İLK 500 BURSLARI

Öte yandan ilk 500’e giren öğrencilere yönelik başarı bursları da güncellendi. Buna göre;

ODTÜ Geliştirme Vakfının, üniversite giriş sınavında alınan yerleştirme puan sıralamasına göre verdiği Başarı Bursları, karşılıksızr ve İngilizce Hazırlık programında geçirilebilecek 1 yıl ile lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsıyor.

Öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ile kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması ve ODTÜ'de yerleştikleri programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda başarı burslarından birini almaya hak kazanıyor. Birden fazla ODTÜ Geliştirme Vakfı Bursu'na hak kazanan öğrencilere sadece en yüksek tutarda burs veriliyor.

ÜSTÜN BAŞARI BURSU

024 yılı YKS sonucuna göre Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel, Dil puan türlerinin herhangi birinde ilk 10 dereceye girmek ve ODTÜ'deki bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek. Bu burs, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında, yılda 9 ay süreyle aylık 8.000 TL nakit destek, 1 veya 2 kişilik yurt odalarında (konukevleri dâhil) ücretsiz konaklama, 1 adet dizüstü bilgisayar, Uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti ve  Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursunu kapsıyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş