Dursun ERKILIÇ

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci 100 yıla girmesinin gururu yaşanırken 100 yıllık Başkent Ankara da bu onurdan payını alıyor.

Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi

Ankara, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere her türlü imkanı sunuyor.

“Üniversite Ankara’da Okunur” kampanyası ile virüs salgını sonrasının eğitimde gözdesi olan Başkent, 21 Üniversitesi ve 6 Teknokenti ve 300 bini aşkın üniversite öğrencisi ile tam bir öğrenci kenti.

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ’IN TALİMATIYLA

“Eğitimin de Başkenti” olan Ankara’da Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mansur Yavaş’ın talimatlarıyla öğrencilerin rahat etmesi için her türlü hizmeti sunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Pandemi döneminde bile öğrencilere verdiği sözünü daha yerine getirmiş, “Üniversite Ankara’da okunur” çağrısının gereği olarak öğrencilerin barınma sorununu çözmüştü. Yavaş, üniversiteyi okumak için Başkent’e gelen ancak konaklama sorunu yaşayan öğrencileri; Şefkat Evleri, kiralanan otel ve yurtlara yerleştirdiklerini açıklamıştı…

Başkan Yavaş’ın “Bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de sizin anne ve babanızdır” sözleri hâlâ kulaklarda.

ÇALIŞMA İSTASYONLARI VE KÜTÜPHANELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlama çalışmalarını bugün de kesintisiz sürdürüyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve tüm birimleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle Başkentli öğrencilere destek olmaya devam ediyor.

Başkentli öğrencilerin kolaylıkla yararlanabileceği 7 noktada bulunan çalışma istasyonları ve kütüphaneler öğrencilerin akınına uğruyor.

SIHHİYE: 600 kişilik kapasiteye sahip olan Genç Akademi Sıhhiye ile üniversite öğrencilerine hizmet veriyor. 09.00- 22.00 saatleri arasında öğrencileri ağırlayan Genç Akademi Sıhhiye, Sağlık Mah. Aksu Cad. No:6/A Çankaya adresinde bulunuyor.

YHT GAR: Ankara Büyükşehir Belediyesi, YHT Gar’da yapımını tamamladığı yeni Öğrenci Çalışma İstasyonu’nu da gençlerin hizmetine sundu.

300 metrekare üzerine kurulan yeni çalışma istasyonu, Eti Mahallesi Metro Girişi -1. Kat Çankaya adresinde bulunuyor. YHT Gar Çalışma İstasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arasında açık.

KOLEJ: 500 metrekarelik alandan oluşan Kolej TED Çalışma İstasyonu, sunulan birçok imkan ile gençlerin uğrak noktalarından biri. Ziya Gökalp Caddesi ANKARAY TED Girişi -1. Kat Çankaya adresinde bulunan çalışma istasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arası hizmette.

ODTÜ İSTASYONU: ODTÜ Öğrenci Çalışma İstasyonu’nda öğrencilere ücretsiz internet, bilgisayar ve ücretsiz kafeterya hizmetleri sunuyor. 50 kişilik kapasiteye sahip olan istasyon, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı ODTÜ Metro İstasyonu No:141 adresinde, 09.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

METEOROLOJİ: Meteoroloji Metro İstasyonu’nda hizmet veriyor. Birçok hizmet sunumu yapılan ve Kavacık Subayevleri Mahallesi Fatih Caddesi Metro Girişi -1. Kat Keçiören adresinde yer alan Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arasında açık.

DİKİMEVİ: 5 bin 222 kitabın bulunduğu kütüphanede vatandaşların kitap okuyacakları ve ders çalışacakları masalar da bulunuyor. Dikimevi Metro İstasyonu’nda bulunan kitap istasyonu, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında Başkentliler için hizmet veriyor.

AŞTİ: 60 kişi kapasiteli AŞTİ Kütüphane’ye gelen öğrenciler, sabah 09.00 ve gece 01.00 saatleri arasında kütüphaneden yararlanabiliyor.  Adres: AŞTİ Kütüphane, Beştepeler Mahallesi, Mevlana Bulvarı, No:82 Söğütözü Yenimahalle / Ankara.

Muhabir: Dursun Erkılıç