Gündem

Okullar geç mi açılacak? Bakan net cevabı verdi

Gaziantep'te 11 ilin İl Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yaz tatilinin uzayacağına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, okulların 9 Eylül’de açılacağını duyurdu.

Abone Ol

Bakan Tekin, okulların açılış tarihi hakkında spekülasyonlara son noktayı koydu. "9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok" diyen Tekin, 2 Eylül’de öğretmenlerin seminerlerine başlayacağını belirtti. Eğitim yılının planlandığı gibi 9 Eylül’de başlayacağına dikkat çekti.

Ara Tatil Hakkında Son Durum

Ara tatilin kaldırılacağına dair çıkan söylentilere de açıklık getiren Bakan Tekin, "Ara tatilin kalkması gibi bir durum söz konusu değil. Uzaktan yürütülen seminerler yüz yüze yapılacak" şeklinde konuştu. Eğitim takviminde herhangi bir değişiklik yapılmayacağına vurgu yaptı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtıldı

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bu yıl itibarıyla 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını duyurdu. Tekin, "Anadolu insanının ve Türk milletinin arzuladığı bir eğitim öğretim modeli ortaya koymuş olduk. Hem milli değerlerimizi hem de evrensel ilkeleri kapsayan bir model geliştirdik" dedi.

Eğitimde Yeni Dönem Başlıyor

Yeni eğitim öğretim yılı, Bakan Tekin’in açıklamalarına göre planlandığı şekilde başlayacak. Eğitimdeki yenilikler ve düzenlemelerle ilgili olarak öğretmenlerin yüz yüze seminerlere geçmesi, eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Tekin’in açıklamaları, eğitim camiası ve öğrenci velileri tarafından yakından takip ediliyor.