Orgeneral Ali Çardakçı kimdir?

Orgeneral Ali Çardakçı, 1963 yılında Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Karakılıç köyünde dünyaya gelmiştir. 1984 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1985 yılında ise Piyade Okulu’ndan Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur. 1985-1993 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1996 yılında Kara Harp Akademisi’nden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olarak kurmay subay olmuştur.

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Çardakçı, kariyeri boyunca Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı gibi birçok kritik görevde yer almıştır. 2010 yılında Tuğgeneral rütbesine, 2014 yılında Tümgeneral rütbesine, 2017 yılında Korgeneral rütbesine ve son olarak 2021 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir. 2023 yılı itibarıyla Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ali Çardakçı aslen nereli, kaç yaşında?

Ali Çardakçı aslen Adana’nın Karaisalı ilçesindendir. 1963 doğumlu olan Çardakçı, 61 yaşındadır. Uzun yıllara dayanan askeri kariyeri ile dikkat çeken Çardakçı, yeni ataması ile Jandarma Genel Komutanı olarak Türkiye’nin güvenlik ve asayiş çalışmalarında önemli bir rol üstlenecektir.

Muhabir: Haber Bülteni