Duayen spor spikeri Orhan Ayhan, 61 yıl 275 gün ile en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Spor spikerliğinde uzun yıllar boyunca kariyerini sürdüren Ayhan, bu başarısıyla spor medyasının efsane isimleri arasında yerini aldı. Peki, Orhan Ayhan kimdir? Orhan Ayhan nereli? Orhan Ayhan biyografisi haberimizde…

61 YILI AŞKIN KARİYER

Orhan Ayhan, meslekteki 61 yılı aşkın kariyeri ile Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Organizasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Ayhan’ın, 61 yıl 275 gün ile en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri ünvanını elde ettiği ve bu ünvanla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandığı belirtildi.

8 BİN 500'ÜN ÜZERİNDE MAÇ ANLATIMI

Ayhan, kariyeri boyunca 8 bin 500’ün üzerinde futbol ve boks maçı anlattı. Mesleğe 1957 yılında yazılı medyada spor muhabirliği ve yazarlığı ile başlayan Ayhan, özellikle boks dünyasına yoğunlaştı ve bugüne kadar yüzlerce boks müsabakası anlattı. TRT bünyesinde birçok futbol maçını da radyodan dinleyicilere aktardı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

MUHAMMED ALİ VE MİKE TYSON MAÇLARINI ANLATTI

Kariyerinde efsane boksörler Muhammed Ali’nin ve Mike Tyson’ın bütün maçlarını anlatan Orhan Ayhan, dünyaca ünlü futbolcu Pele’nin jübilesinde yer alan tek Türk gazeteci oldu. Ayhan, spor medyasına önemli katkılarda bulundu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin kurucu üyesi olarak görev yaptı.

ORHAN AYHAN'IN HAYATI VE KARİYERİ

1938 yılında İstanbul'da doğan Orhan Ayhan, İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü mezunudur. Spor yazarlığı kariyerine futbol oynayarak başlamış ve Vefa Spor Kulübü'nde futbol ve basketbol oynamıştır. 1957 yılında foto muhabiri Erol Çetindağ'ın desteğiyle Son Posta gazetesinde spor muhabirliği ve yazarlığına başlamış, ardından Tercüman ve Güneş gazetelerinde çalışmıştır.

TRT'DE SPİKERLİK KARİYERİ

1962 yılında TRT'nin spor spikerliği imtihanını kazanarak spikerlik kariyerine adım atmıştır. TRT'de boks maçlarını özellikle seslendirerek tanınmış ve çok sayıda boks müsabakasını anlatmıştır. Ayrıca futbol maçlarının da seslendirmesini yapmıştır. Muhammed Ali ve Mike Tyson gibi ünlü boksörlerin maçlarını da seslendirmiştir.

YAPTIĞI GÖREVLER

Orhan Ayhan, birçok kitap yazmış ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır. Avrupa ve Dünya Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almıştır. 1992 yılında Show TV'ye geçmiş, daha sonra TRT'ye geri dönerek Genel Müdür Danışmanı olarak çalışmıştır.

ÖZEL HAYATI

Kariyerinin bir döneminde Avustralya'da yaşamış olan Orhan Ayhan, evli olup Serhan ve Korhan adında iki oğlu bulunmaktadır. Spor medyasındaki bu uzun soluklu kariyeriyle Ayhan, Türk spor tarihine damga vuran isimlerden biri olarak anılmaya devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni