Ekonomi

ORSİAD’dan bayram mesajı: Yapısal reformlar kaçınılmaz

ORSİAD Başkanı Levent çamur yayınladığı bayram mesajında vergileme ve yatırım ortamının güçlendirilmesi başta olmak üzere birçok alanda yapısal reformun artık kaçınılmaz olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Abone Ol

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayan Başkan Levent Çamur, bayramların bizleri bir arada tutan en müstesna günler olduğunu söyledi, “Bayramlarımızın değerini her geçen yıl daha fazla anlıyor, arıyoruz. Ancak eski bayramlara özlem duymak yerine eski bayramları yeniden canlandırmak, yaşatmak, gelecek nesillerimize olduğu gibi aktarmak için her zamankinden fazla çaba göstermek gerek. Toplumsal yapımızı, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendiren, dayanışma ve yardımlaşmayla birlikte barış ortamını tesis eden bayramları, bayram gibi kutlamak gerek. Yeter ki kenetlenelim, baş edemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” dedi.

ANKARA’DA SANAYİSİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Mübarek Kurban Bayramı’na dünyanın birçok yerindeki savaş ve gözyaşlarının, ekonomik sıkıntıların gölgesinde girildiğini vurgulayan Başkan Levent Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkece biz de ekonomik olarak zor zamanlardan geçiyor, bu süreci atlatmak için büyük mücadeleler veriyoruz. Bizler Ankara sanayicileri olarak, il sanayimizi geliştirip büyütmek, ülkemiz ekonomisini güçlendirmek adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Üst çatı kuruluşlarımızla, odalarımız ve derneklerimizle birlikte sanayi alanında yeni projelerin yaşama geçmesi noktasında büyük gayret gösteriyor, ekonomik kalkınmaya destek, halkın refah ve mutluluğuna katkı için canla başla mücadeleyi sürdürüyoruz.

YAPISAL REFORMAR KAÇINILMAZ

Yüksek enflasyon, işsizlik, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, cari açık, dış borç yükü gibi toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ekonomik sorunlarımızla baş etme noktasında ekonomi yönetiminin yoğun gayretini görüyor, iş dünyasının temsilcileri olarak biz de elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Ancak yapılacak daha çok iş, atılması gereken daha büyük adımlar olduğunu da biliyoruz. Bilhassa yapısal reformların önemine dikkat çekiyor, vergileme ve yatırım ortamının güçlendirilmesi başta olmak üzere birçok alanda yapısal reformun artık kaçınılmaz olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini, mazlumların gözyaşını dindirmesini diliyoruz…”