Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Yönetimi Birimi Proje Müdürü Mehmet Tekeli ve Sektörel Faaliyetler Birimi Uzmanı Bilal Şamil Okan, Ostim Medikal Sanayi Kümelenmesi’ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında uzmanlar, kümelenme faaliyetleri ve sektör hakkında detaylı bilgiler aldı.

Ziyaret sırasında, Ostim Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar, kümelenme faaliyetleri ve sektörün durumu hakkında kapsamlı bilgi verdi. Ayrıca, Küme Koordinatörü Nilsu Erkanlı'nın katılımıyla, küme üyesi olan Tende, Proted ve Okuman firmaları ziyaret edildi. Bu ziyaretler esnasında firmalar, üretim süreçleri, ürünleri ve projeleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.

OSTİM MEDİKAL SANAYİ KÜMELENMESİ NEDİR?

Ostim Medikal Sanayi Kümelenmesi, medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek oluşturduğu bir iş birliği platform. Kümelenmenin amacı, üye firmaların ortak sorunlarına çözümler üretmek, iş birliği ve güç birliği yaparak rekabet güçlerini artırmak. Kümelenme, medikal cihaz üretiminden yazılım geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren firmaları bünyesinde barındırıyor.

Ostim Medikal Sanayi Kümelenmesi, çeşitli faaliyetlerle üyelerinin gelişimine katkı sağlıyor. Üye firmaların bilgi ve becerilerini artırmak için düzenli olarak eğitim programları ve seminerler düzenliyor.

Firmaların ortak projeler geliştirmesi ve bu projeleri hayata geçirmesi için destek sağlayan kümelenme ayrıca, üyelerinin tedarik zinciri yönetimini optimize etmelerine yardımcı oluyor

Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

Üye firmaların ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtımını yapmak için çeşitli etkinlikler düzenlemek ve yenilikçi projeler için araştırma ve geliştirme destekleri sunmak da kümelenmenin faaliyetleri arasında yer alıyor

Muhabir: Bünyamin Altıntaş