Türkiye'de özel halk otobüsü işletmecileri, uzun süredir gelir desteklerinin yetersizliği ve ulaşım ücretlerinin güncellenmemesi konusunda sıkıntılarını dile getiriyor. Özellikle devlet alacaklarının düzenli olarak güncellendiği bir ortamda, esnafların ücretsiz taşıma gelir desteklerinin artırılması gerektiğini vurguluyorlar.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nden yapılan açıklamada, belediyelerin ve ilgili bakanlıkların ulaşım giderlerini göz ardı ederek sübvansiyonları güncellememesinin, işletme maliyetlerini artırdığını ve esnafların sürdürülebilirliğini zorlaştırdığını belirtiliyor. Enflasyona göre güncellenmeyen gelir desteklerinin, esnafları ciddi şekilde etkilediği ifade ediliyor.

BİRLİKTEN AÇIKLAMA

Açıklamada özetle şöyle deniyor:

Türkiye’de Devlet alacakları bile her yıl belli kriterlere göre güncellenirken, esnaflarımıza ödenen ve çok düşük kalan ücretsiz taşıma gelir desteğinin artırılmasında neden bu yöntem uygulanmaz?

İlgili Bakanlıkların ve Belediyelerin bu sektörün giderleri hiç artmıyormuş gibi gelir desteklerini artırmamaları, tüm verileri gördükleri halde belediyelerin ulaşım ücretlerini güncellememeleri, sübvanse etmemeleri direk ve dolaylı tüm vergilerini ödeyen esnaflarımızı çaresiz bıraktı.

Araç sahipleri dikkat! Benzine yeni zam yolda! Araç sahipleri dikkat! Benzine yeni zam yolda!

İllerde belediyeler tarafından ulaşım ücretleri ve ücretsiz taşıma gelir destekleri de 6 ayda bir enflasyona göre güncellenmelidir.

Neden tüm yükü esnaf çekiyor?”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş