Siyaset

Özel ve Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti... Görüşmede konuşulanlar belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün akşam yemeğinde eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu. Görüşmenin ana gündem maddesi parti tüzüğünde yapılacak değişikliklerdi. Yemekte, parti örgütlerinde ve meclis grubunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemi vurgulandı.

Abone Ol

Özel, Kılıçdaroğlu'na, genel başkanlığı döneminde vadettiği tüzük değişikliklerine ilişkin taslak metinde yer verdiklerini belirtti ve Kılıçdaroğlu'ndan bu konuda yeni bir önerisi olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu ise taslağın son halini aldıktan sonra yazılı olarak görüşlerini ileteceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına da değinilen görüşmede, bu konunun şu an için konuşulmasının erken olduğu ve isimlerin gündeme getirilmesinin doğru olmadığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, bu konuda "Ben sadece CHP'nin büyümesini ve iktidar olmasını istiyorum, tek amacım bu" dedi.

Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin Parti Meclisi'ne de bilgi verdi ve "Her konuda mutabakat sağladık" ifadelerini kullandı.