Son günlerde gündemi sarsan olayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgür Demirtaş, konuyu farklı bir açıdan ele aldı.

"MAFYAVARİ GRUPLAR İŞİN İÇİNDE OLABİLİR Mİ?"

Demirtaş, paylaşımında büyük bir işletmenin, böylesine küçük bir kazanç için büyük risklere girmesinin mantıksız olduğunu belirterek şu soruyu sordu:

Ankara'nın Haymana ilçesinde 103 yıllık patlamamış top mermisi bulundu Ankara'nın Haymana ilçesinde 103 yıllık patlamamış top mermisi bulundu

"Milyonlarca dolar değerine ulaşmış bir işletme, binde bir oranında domuz eti kullanarak kendini riske atar mı? Domuz eti, normal etten daha ucuz olsa bile, maliyet düşüşü o kadar küçük olur ki bu, milyonlarca dolarlık bir işletmenin göze alacağı bir risk değildir."

Ekonomist, olayın arkasında başka unsurların olabileceğine dikkat çekerek şunları ekledi: "Bu işin altından, işletmeyi ucuza satın almaya çalışan mafyavari gruplar çıkabilir mi? Bir düşünelim isterim!"

KÖFTECİ YUSUF'TAN "KUMPAS" İDDİASI

Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde ürünlerinde domuz eti bulunduğuna dair çıkan iddialarla karşı karşıya kaldı. Şirket ise, yapılan bu suçlamaların haksız olduğunu öne sürerek, bu iddiaların bir "kumpas" olabileceğini savundu.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın ardından, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar, olayı farklı bir perspektiften ele alarak yeni tartışmalara kapı araladı.

Zgur Demirtas Aciklama

Kaynak: Haber Merkezi