Siyaset

Özgür Özel'den enflasyon tepkisi ve eylem çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, enflasyon verilerine tepki göstererek halkı harekete geçmeye çağırdı. Özel, Türkiye'de yoksullara ve dar gelirlilere yapılan ekonomik politikaların açık bir ihanet olduğunu belirtti ve bu duruma karşı halkı saat 21.00'da ayağa kalkmaya davet etti.

Abone Ol

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde elde edilen başarıların önemine değindi.

Özel, "31 Mart'ta biz sizinle kavga etmeyeceğiz, yoksullar için, asgari ücretliler için, emekliler için kavga eden CHP'nin başarısı bugün sosyalistin cümleleridir. Pedro Sanchez başardı. İngiltere İşçi Partisi parlamentoda büyük çoğunluğu sağladı. Paris'te aşırı sağ tehlikesi varken, Avrupa'da en çok soydaşımızın olduğu üç ülkeden biri Fransa. Fransa'da demokrasi güçleri birleşti. İlericiler, solcular birinciliği elde etti. Türkiye'de formülü bütün Avrupa'ya ve dünyaya bir kere daha hatırlatıyorum. Dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek faşizmi eninde sonunda yenecek," dedi.

“YAPILACAK İLK GENEL SEÇİMLERDE PARTİMİZ İKTİDAR OLACAK”

Özel, erken seçimle ilgili olarak da önemli mesajlar verdi. "Gelecek seçimlerde CHP'ye, Türkiye İttifakı'na oy verdiğinizde cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alıp 4 liraya mazot kullandığınızı düşüneceksiniz. Bugünkü maaşla elektrik faturasının 500 lira değil 50 lira geleceğini düşüneceksiniz. Milli gelir artışı bu demektir. Hele hele bunu eşit paylaşmak bu demektir. İlk seçimlerden sonra, ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak," ifadelerini kullandı.

EMEKLİ AYLIKLARI KONUSUNDA SERT TEPKİ

Özel, hükümete emekli aylıkları konusunda da sert eleştirilerde bulundu. "Emekli maaşının Almanca ve İngilizceye tercümesi yok. En düşük emekli maaşı hâlâ 10 bin lira. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını savunuyoruz. Hükümet, emekliyi görmüyor, emekliyi duymuyor," dedi.

HALKI EYLEME DAVET ETTİ

Enflasyon ve ekonomik sıkıntılara karşı halkı bilinçli olmaya çağıran Özel, saat 21.00'da yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu. "Türkiye'de yoksullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanet ile karşı karşıyayız," diyerek vatandaşları protesto için ayağa kalkmaya davet etti.