Hizbullah'tan Yaroun köyüne sızmaya çalışan İsrail askerlerine ilişkin açıklama Hizbullah'tan Yaroun köyüne sızmaya çalışan İsrail askerlerine ilişkin açıklama

Pakistan’da düzenlenen geniş çaplı protesto gösterilerinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüne neden olan İsrail’e sert tepki gösterildi. Karaçi başta olmak üzere birçok kentte bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Nasrallah posterleri ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı.

Protestolarda Müslüman ülke liderlerine, "gerekli rolü oynamaları" çağrısında bulunulurken, Pakistan halkı Nasrallah'ın ölümüne karşı öfkesini dile getirdi. Karaçi’deki protestolarda, Müslüman liderlerden İsrail'e karşı daha güçlü bir duruş sergilemeleri talep edildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da olayla ilgili bir açıklama yaparak İsrail'in bölgedeki saldırılarını kınadı. Bakanlık, “Orta Doğu’daki artan İsrail maceracılığını güçlü bir şekilde kınıyoruz. İsrail’in sivil nüfusa yönelik saldırıları ve uluslararası hukuku hiçe sayması alarm verici seviyelere ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, İsrail’in son günlerde Lübnan’ın egemenliğini ihlal ettiğine dikkat çekilerek, “İsrail’in sürekli sivil nüfus merkezlerini hedef alması ülkenin güvenliğini tehdit ediyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Lübnan halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı