Manisa’da sokak ortasında dakikalarca kadını sopayla darp etmişti, sanık tahliye edil Manisa’da sokak ortasında dakikalarca kadını sopayla darp etmişti, sanık tahliye edil

İhlas Haber Ajansı’ndan aktarılan bilgilere göre olay, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşandı. 35 yaşındaki Coşkun K., yüksek miktarda borcu olduğu için durumu eşine anlatamadı. Eline geçen 58 bin Euro'yu alarak evden, “İstanbul'da iş görüşmesine gidiyorum” bahanesiyle ayrıldı.

ÇANTASINI KAPKAÇÇIYA KAPTIRMIŞ GİBİ ROL YAPTI

Terminale giden Coşkun K., bir alışveriş merkezinin önünde telefonla konuştuğu sırada, plan gereği elindeki para dolu çantayı motosikletli bir kişiye kaptırdı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Coşkun K., çantasını çalan motosikletlinin peşinden koşarak "mağdur" rolünü başarıyla oynadı. Emniyete ifade vermeye gittiğinde ise gözyaşlarına boğuldu.

Gp H42 1729235372 6453

KAPKAÇÇI ROLÜNÜ OYNAYAN 15 YILLIK ARKADAŞI ÇIKTI

Ancak Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyince, motosikletlinin Coşkun K.'den önce terminalde olduğunu fark etti. Araştırmalar sonucunda motosikletlinin kıyafetlerini değiştirdiği ve kaskını çıkardığı belirlendi. Ekipler, motosikletli kişinin Coşkun K.'nin 15 yıllık arkadaşı İsmail Melih A. olduğunu tespit etti.

KURGU OLDUĞUNU İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınan iki arkadaş, çapraz sorguda kapkaç olayının bir kurgu olduğunu itiraf etti. Coşkun K.'nin aslında 1 milyon lira üzerinde borcu olduğu, bu borcu ödeyemediği için eşine gerçeği açıklayamadığı ve böyle bir senaryo hazırladığı ortaya çıktı. Emniyete giderek sahte tutanakları eşine gösterip kendini mağdur gibi göstermeye çalışan Coşkun K. ve arkadaşı İsmail Melih A., "suç uydurmak ve güvenlik güçlerini meşgul etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, İsmail Melih A. ifadesinde, 15 yıllık arkadaşı olan Coşkun K.'nin borçlarını gizleyemediğini ve gözyaşlarına dayanamadığı için bu plana dahil olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA