Siyaset

Polatlı’da kartlı ödeme sistemi tartışması

Polatlı şehir içi ulaşımda belediyenin kartlı ödeme sistemine geçmesi gerektiğini belirten MHL İlçe Başkanı Mehmet Aşçı’ya CHP İlçe Başkanı Melih Çınar’dan cevap geldi.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Polatlı’da şehir içi ulaşımda kartlı ödeme sistemine geçilmesine ilişkin tartışmalar gündeme damgasını vurdu. MHP Polatlı İlçe Başkanı Mehmet Aşçı, Polatlı Belediyesi’nin uygulamalarını hedef alarak eleştirilerde bulunurken, özellikle şehir içi ulaşımda ulussüzlükler nedeniyle kartlı ödeme sistemine halkı zor duruma soktuğunu savundu.

CHP Polatlı İlçe Başkanı Melih Çınar ise Aşçı’nın eleştirilerine sert bir yanıt verdi.

Melih Çınar, yaptığı açıklamada, MHP İlçe Başkanı’nın eleştirilerinin asılsız olduğunu savundu ve şunları söyledi:

“MHP İlçe Başkanı, kartlı ödeme sistemine dair eleştirilerde bulunarak bizden yanıt beklediğini ifade etti. Ancak bu açıklamalar, Polatlı halkının sosyolojik yapısını ve değerlerini anlamaktan uzak, halkı yukarıdan eleştiren bir bakış açısıyla yapılmıştır. Kartlı ödeme sistemi ile ilgili söyledikleri Polatlı halkının koşullarını bilmeden yapılan yorumlardır.

Perpa’dan gelen teyzenin 5 TL’si bizim için lüks mekanlarda yapılan harcamalardan çok daha değerlidir. Çünkü biz halkın her kuruşunu ciddiye alırız. O teyzenin belki bankada bir hesabı bile yok, hayatını nakit parayla sürdürüyor. Halkın koşullarını bilmeden yapılan bu eleştiriler sadece tezatlık yaratıyor.”

HUKUKİ BOYUTUNU ANLATTI

CHP İlçe Başkanı Çınar, eleştirileri hukuki bir çerçevede de değerlendirdi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un "Satıştan Kaçınma" maddesini hatırlatan Çınar, kartlı ödeme sistemi ile halkın belediye hizmetlerine erişiminin engellenemeyeceğini belirtti:

“Bu maddeye göre, tüketicilerin herhangi bir hizmet ya da ürüne erişimleri kart kullanmadıkları gerekçesiyle engellenemez. Yani, kart kullanmayan vatandaşlarımızı belediye hizmetlerinden mahrum bırakmak, hukuki açıdan büyük bir ihlal olur. Sadece vicdani değil, hukuki olarak da bu uygulamanın yanlış olduğunu MHP İlçe Başkanına hatırlatmak isterim.”

Çınar ayrıca, Polatlı Belediyesi’nin denetlenme süreçlerine de değinerek, belediyenin iştirak şirketlerinin her yıl düzenli olarak denetlendiğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

“Belediyenin her yıl yapılan denetimleri ortadayken, belediye çalışanlarını zan altında bırakmak kabul edilemez. Bu tür politik yaklaşımlar halkı yanıltmaktan başka bir şeye yaramaz.”