Gündem

Prens Selman'ı suikast korkusu sardı!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik yürütülen müzakereler sırasında hayatından endişe ettiğini belirtti. ABD'li Kongre üyelerine yaptığı açıklamalarda, bu süreç nedeniyle suikasta uğrayabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Abone Ol

Amerikan haber kaynağı Politico'nun aktardığına göre, Prens bin Selman, İsrail ile bir anlaşmanın mutlaka Filistin devletini içermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 1981'de İsrail ile barış anlaşması yaptıktan sonra suikasta uğrayan eski Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ı örnek göstererek, benzer bir kaderden korktuğunu dile getirdi.

ABD'den Destek Bekliyor

Haberde, Prens bin Selman'ın, İsrail ile ilişkileri normalleştirme sürecinde ABD'nin Suudi Arabistan üzerindeki baskısını kullanarak, ülkesine daha iyi bir anlaşma sağlama çabasında olduğu yorumuna yer verildi. Bu şekilde ABD'yi daha uygun şartlara ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Anlaşma Aşamasında Müzakereler

Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından önce, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşme görüşmeleri hızla ilerliyordu. İsrail, ABD'nin arabuluculuğuyla daha önce bazı Arap ülkeleriyle de ilişkilerini normalleştirmişti.

Gizli Müzakerelerin Detayları

Politico'nun haberine göre, Suudi Arabistan ve İsrail arasında gizli yürütülen müzakerelerde ele alınan normalleşme anlaşmasının kapsamı, Riyad'ın nükleer program ve teknolojiye yatırım karşılığında Çin'le olan anlaşmalarını sınırlamasını da içeriyor.