Ankara’nın Pursaklar Belediyesi kurban kesim alanına gidemeyen kurban sahipleri için internet üzerinden canlı yayınla kurbanlarının kesimini izleyebilmesini sağlayan bir uygulamayı hayata geçirdi.

Çeşitli nedenlerle kesim alanına gitme imkanı bulunmayanlar, uygulama sayesinde yakınlarına verdikleri vekaletle, bulundukları yerden bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve akıllı televizyon aracılığıyla kurbanlıklarının kesimini izleyebilecek.

YAPAY ZEKA DEVREDE

Medya Ankara İnternet haber sitesinde yer alan habere göre; vatandaşlar işlemler ile ilgili detaylı bilgiye yerel yönetimlerde bir ilke imza atılan yapay zeka destekli TEDİ uygulaması ile ulaşabiliyor.

Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Kesgin, belediyenin vatandaşlara sunduğu hizmete ilişkin detayları anlattı:

“Vatandaşlarımız için yaklaşık iki bin kapasiteli bir otopark alanımız ve dinlenme alanlarımız mevcut. Vekalet verme noktasından vatandaşlarımız sırayla alınıyorlar. Bir düzen çerçevesi içerisinde alınıp burada her şey şeffaf bir şekilde görerek yapılan işlemlerin sonuna kadar yani et teslim noktasına gelene kadar vatandaşlarımız kurbanlarını takip edebiliyorlar.

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Belediyemiz tarafından yaptırılan özel poşetlerle, belediyeye personelimizin nezaretinde araçlarına yardımcı olarak koyuyoruz. Kurban günü burada bizim yüz elli tane personelimiz çalışıyor. Bunların içerisinde kasap ekibimiz var. Yaklaşık otuz beş kişilik bir kasap ekibi. Bunlar profesyonel ve belgeleri olan ekip. Aynı zamanda yardımcı personellerimiz de burada. Hem görüntü kirliliğine meydan vermemek adına, hem sağlıklı bir hijyenik ortam oluşturmak adına sürekli temizlik aşamasında var.

BAYRAM NAMAZINDAN SONRA BAŞLAYACAK

Bayram namazının ardından kesim işlemlerinin başlayacağını ve günde yaklaşık 400’e yakın kesim olduğunu belirten Hamdi Kesgin, “Bayram namazından sonra hemen işlemlerimiz başlayacak burada. Biz buraların kapasitesi günlük 500 büyükbaş kesim şeklinde. Her sene de yaklaşık 400’e yakın bir burada bir müracaat oluyor. Biz fazla alamıyoruz. Çünkü o gün ilk gün içerisinde vatandaşlara verdiğimiz saatlerin riayet etmek istiyoruz.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş