Yapılan açıklamada, iş gücü piyasalarının temel özelliklerinden birinin, sınırlı sayıda işveren karşısında çok sayıda çalışanın bulunması olduğu vurgulandı. Bu durumun, çalışanların ücretleri ve diğer çalışma koşulları üzerinde işverenler lehine bir dengesizlik yarattığı belirtildi.

Rekabeti Kısıtlayan Davranışlar

Açıklamada, işverenler arasındaki rekabeti kısıtlayan davranışların, mevcut dengesizliği daha da derinleştirdiği ifade edildi. Özellikle çalışanların hareketliliğini engelleyici ve ücretlere yönelik rekabeti sınırlayan uygulamaların bu duruma katkı sağladığına dikkat çekildi.

Yeni Kılavuzun Amacı

Rekabet Kurumu, bu sorunları ele almak ve iş gücü piyasalarındaki rekabet ihlallerini daha net bir şekilde tanımlamak amacıyla bir kılavuz taslağı hazırladığını duyurdu.

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Kurum tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hazırlanan taslakla, iş gücü piyasalarında teşebbüsler arasında gerçekleştirilen davranışların ilgili kanun çerçevesindeki yerine ve önemine, iş gücü piyasalarına yönelik gerçekleşebilecek ihlal türlerinin neler olduğuna, Rekabet Kurulu tarafından bahse konu ihlallerin nasıl değerlendirildiğine ve değerlendirileceğine, ilgili ihlaller konusunda üçüncü taraflarca dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğuna, iş gücü piyasalarındaki rakipler arası anlaşmalara yönelik yan sınırlama değerlendirmesinin hangi kriterler çerçevesinde yapıldığına ya da yapılacağına yönelik temel ilkelerin ortaya konulması amaçlanmıştır."
Kaynak: Anadolu Ajansı