Yaşam

Rönesans Holding önünde protesto eylemi

TKP, büyük holdinglere yönelik eylemlerini sürdürüyor. İstanbul’da Yıldız holding önünde yapılan eylemden sonra bu kez Ankara’da Rönesans holding önünde protesto eylemi gerçekleştirdiler.

Abone Ol

Türkiye Komünist Partisi(TKP) Büyük holdinglerin yıllık kârlarıyla halk için neler yapılacağına ilişkin bir kampanya başlatmıştı. Bunun ilk durağı İstanbul'da Yıldız Holding önünde yapılan eylem olmuştu.  İkinci olarak Ankara'da Rönesans Holding önünde gerçekleştirilen eylemde Türkiye Komünist Partililer, Rönesans Holding'in 1 yıllık kârıyla halk için neler yapılacağını basın açıklamasıyla açıkladılar.

Rönesans Holding son yıllarda büyüyen en büyük inşaat müteahhitlik firmalarından biri olma özelliğini taşırken bu süreçte 40’ın üzerinde hastanede konut, hastane, doğalgaz tesisi, petrokimya tesisi, altyapı inşaatları, endüstriyel tesis gibi pek çok stratejik projenin müteahhitliğini yaptı.

TKP hazırladığı video ile Rönesans Holding’in 22.6 milyar liralık 2023 yılı net kârıyla halk için neler yapılabileceğini sosyal medya hesaplarından yayınlanmıştı.

PARTİLİLER KUĞULU PARKTA BULUŞTU

Yapacakları eylem için Kuğulu Park'ta buluşan komünistler Rönesans Holding'in olduğu binaya doğru sloganlarla yürüdü.

Rönesans Holding önünde alkışlar ve ıslıklarla başlayan eylemde “Sermaye defol bu memleket bizim", "Patronların kârına el koyacağız", "Boyun eğme bu düzeni değiştir", "Kemer sıkma patronlardan hesap sor", "Hırsız holdingler hırsız TÜSİAD” sloganlarının atıldığı görüldü.

Yapılan eylemde parti adına konuşan TKP Merkez Komite üyesi ve Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan “Dün Yıldız Holding’in önündeydik, bugün burada… Yarın diğer sömürücülerin kapısında olacağız…” diyerek şunları söyledi:

“Bakın sadece Rönesans Holding’in bir yıllık kârından söz ediyoruz. 22,3 milyar TL! Bu miktar sadece bir ailenin el koyduğu yıllık miktar, üstelik bu kârları her geçen gün bizim sömürülen emeğimizle giderek daha da büyüyor.

Sadece bu kâra el koyduğumuzda dostlar, bakın neler yapıyoruz?

376 bin öğrenciye aylık 5 bin lira burs veriyoruz. 210 bin kapasiteli, 2100 mahallede kreş yapabiliyoruz. 500 spor tesisi yapabiliyoruz. 6 milyon kişinin yıllık telefon faturasını karşılıyor…

Bunlar sadece birkaç örnek!”