Gündem

Rus esir MİT görevlilerine hayran oldu! "Çok etkileyici bir andı"

Geçtiğimiz hafta Ankara'da gerçekleşen önemli tutuklu takasında, Rusya tarafından serbest bırakılan savaş karşıtı sanatçı Sasha Skochilenko, yaşadığı süreci ve Türk istihbarat personeli hakkındaki izlenimlerini paylaştı.

Abone Ol

Skochilenko, sürecin kendileri için oldukça hızlı geliştiğini belirtti. Son ana kadar hiçbir açıklama yapılmadığını söyleyen sanatçı, hapishaneden çıkarılıp bir otobüse bindirildiklerinde idam edileceklerinden korktuklarını ifade etti. Bu belirsizlik, sanatçının üzerinde büyük bir endişe yaratmıştı.

"Türk Dizilerindeki Karakterler Gibiydiler"

Ankara'ya iniş yaptıklarında MİT görevlileri tarafından karşılanan Skochilenko, Türk istihbarat personelinin çok "havalı" olduğunu dile getirdi. "Bizi karşılayan Türkler çok ciddiydi. Hepsi siyah takım elbiseler giymişti, Türk dizilerindeki karakterler gibiydiler," sözleriyle karşılaştığı görevlilerin kendisinde bıraktığı etkileyici izlenimi aktardı.

"Çok Etkileyici Bir Andı"

Rus sanatçı, MİT personelinin kulaklıkları ve duruşlarıyla çok farklı olduklarını, hepsinin çok şık olduğunu ve etrafı parfüm kokularının sardığını belirtti. Bu anın kendisi için oldukça etkileyici olduğunu vurgulayan Skochilenko, "Gerçekten etkileyici bir andı," dedi.

Skochilenko, Rusya'da marketlerdeki fiyat etiketleri yerine savaş karşıtı mesajlar yapıştırdığı için geçen yıl 7 yıl hapse mahkûm edilmişti. Bu ceza, onun hayatında büyük bir dönüm noktası olmuştu.