Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen esir takası sonucunda 103 Rus askeri ve 103 Ukraynalı asker serbest bırakıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesinde esir alınan 103 Rus askerinin Ukrayna tarafından teslim edildiğini, karşılığında ise 103 Ukraynalı askerin serbest bırakıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, serbest bırakılan Rus askerleri şu an Belarus’ta bulunuyor ve kendilerine gerekli sağlık yardımı ile psikolojik destek sağlanıyor. Aileleriyle temas kurmalarına da izin verilen askerler, tedavi ve rehabilitasyon için Rusya Federasyonu’na geri gönderilecek.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca, bu takas sürecinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) insani arabuluculuk çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

İstanbul Boğazı'nda İki Yük Gemisi Çarpıştı: Maddi Hasar Oluştu İstanbul Boğazı'nda İki Yük Gemisi Çarpıştı: Maddi Hasar Oluştu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 103 Ukraynalı askerin evlerine döndüğünü duyurdu. Zelenski, esir değişim sürecine katkıda bulunan ekibine teşekkür ederek, bu sürecin Ukrayna için büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni