Ayrıca bu rüya, gurbete gitmeye, kar etmeye ve görevde yükselmeye işaret edebilir. Rüya sahibi eline buğday geçtiğini gördüğünde ise, altın sahibi olacağı yorumu yapılır. Buğday genellikle bolluk, bereket ve zenginliği simgeler.

RÜYADA BUĞDAY GÖRMEK

Rüyada buğday satmak, hayır ve esenliğe, zühd ve takvaya işaret ederken, buğdayı pahalı sattığını görmek ise dinde hatalı davranışlara işaret edebilir. Buğday satın almak ise bolluk, bereket, zenginlik ve çoluk çocuğun çoğalması anlamına gelir. Buğday satın almak aynı zamanda nesil çokluğuna ve refaha yorumlanırken, evde buğday satın almanın geçim sıkıntısının giderilmesi anlamına geldiği ifade edilir. Buğdayın yenilmesi ise, maddi kazanca ve rızık artışına işaret eder.

Rüyada buğday ekmek, hayırlı işler yapacağınızın ve başarılı olacağınızın bir işareti olarak yorumlanırken, başkasının tarlasından buğday toplamak, kıt kanaat geçinmeye delalet edebilir. Buğday pazarında bulunmak, vali ve yöneticiler için başarı ve diğerleri için rızık ve mal kazancı anlamına gelir.

Yenimahalle'deki Kariyer Günleri'nin ilk misafiri Erdal Erzincan! Yenimahalle'deki Kariyer Günleri'nin ilk misafiri Erdal Erzincan!

Buğday yemek de farklı yorumlar taşır: taze buğday yemek, Allah'a itaat etmek ve yararlı işler yapmak demektir. Kuru ve kavrulmuş buğday yemek ise, üzüntü ve kedere işaret eder. Suda haşlanmış bulgurluk buğday yemek ise, rızık ve berekete işaret eder.

Sonuç olarak, buğday rüyaları genellikle maddi ve manevi bolluğa, berekete ve hayırlı işlere yorumlanır. Ancak her rüyanın kişiye özel ve farklı yansımaları olabileceği unutulmamalıdır.

Muhabir: Haber Bülteni