Yaşam

Sabahattin Ali'nin unutulmaz eserlerinin bir araya geldiği "Sırça Köşk ve Diğerleri" bugün tiyatro sahnesinde!

"Sırça Köşk ve Diğerleri" tiyatro oyunu bu akşam Ankara’da seyircisiyle buluşacak. Usta yazar Sabahattin Ali’nin kaleminden çıkan "Devlerin Ölümü", "Sırça Köşk" ve "Koyun Masalı" adlı masallarının ilk kez birlikte tiyatro sahnesine taşındığı eser, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

"Sırça Köşk ve Diğerleri", bireysel hırs ve çıkarlar ile toplumsal ihtiyaçlar, değerler ve önceliklerin bitmek bilmez çatışmasını gözler önüne seriyor. Oyunda, "Sırça Köşk"te yaşayanlar ve köşkün dışında kalan "diğerleri" üzerinden insanın aklını kötüye kullanma potansiyeli ile kendi türünü yok etme tehlikesi işleniyor.

İnsanın Aklı ve İnsan Olma Arzusu

Bu oyun, aklını gerçek bir "insan" olabilmek için kullanmanın özlemi ve insanlığın kurtuluşunun kendiyle yüzleşip hesaplaşmasında yattığı umudunu işliyor. Masal dili ve halk ağzıyla anlatılan olaylar, toplumsal tablolara yerleştirilen bireysel portreler ile izleyicilere tanıdık ve içsel bir yolculuğa davet ediyor.

Oyunun Öne Çıkan Temaları

Oyun, şu soruları gündeme taşıyor:

  • Aklı olan mı insandır?
  • İnsan, dünyayı parmağında oynatan mı olmalıdır?
  • Düzen bozulunca yeni düzeni kim kuracaktır?

Bu sorular üzerinden, insanın kendini sorgulaması ve geleceğe dair umut ve umutsuzlukları sahneye taşınıyor.

Oyun Bu Akşam!

"Sırça Köşk ve Diğerleri" tiyatro oyunu bu akşam saat 18.00’de, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak. Unutulmaz bir tiyatro deneyimi yaşamak isteyenler biletlerini almayı unutmasın!