Gündem

Sadece dişi ağrıyordu... 14 yaşında uyudu, 46 yaşında uyandı!

İsveçli Karolina Olsson, henüz 14 yaşındayken yaşadığı bir diş ağrısı sonrası uykuya daldı ve 46 yaşına kadar hiç uyanmadı. Bu olağanüstü hikaye, onu "gerçek hayattaki uyuyan güzel" olarak tanıtanları şoke etti. Olsson'un hikayesi, yaşadığı köyde hızla yayıldı ve kulaktan kulağa aktarılmaya başladı.

Abone Ol

1861 yılında Oknö adlı küçük bir İsveç köyünde dünyaya gelen Karolina Olsson, 1876 yılında buz tutmuş bir nehri geçmeye çalışırken dengesini kaybedip düşerek başını çarptı. İlk başta ciddi bir sağlık sorunu görünmese de, eve döndüğünde dayanılmaz bir diş ağrısı çekmeye başladı. Ailesi, genç kızın bu ağrıdan kurtulması için onu yatağa yatırdı. Ancak Karolina, o yataktan 32 yıl boyunca uyanmadı.

Karolina'nın 32 Yıllık Uykusunda Neler Oldu?

Olsson ailesi, balıkçı olan babalarının mütevazı geliriyle geçiniyordu ve doktor hizmetlerini karşılayacak durumları yoktu. Ne kadar çaba gösterirlerse göstersinler, Karolina bir türlü uyanmadı. Bu süre zarfında, annesi ona süt ve şekerli su vermeye çalıştı. İlginç bir şekilde, Karolina'nın saçları ve tırnakları bu 32 yıl boyunca hiç uzamadı.

1908'de Uyandı

Doktorlar, Karolina'ya bir tür bunamaya bağlı felç teşhisi koydular. Fakat bu fiziksel durumuna rağmen, zihninin aktif kaldığı gözlemlendi. 3 Nisan 1908'de, Karolina'nın hizmetçisi onu yerde sürünürken buldu. Gözleri ışığa karşı aşırı duyarlılık gösteriyordu ve konuşmakta zorluk çekiyordu. Bu haber hızla yayıldı ve Karolina'nın yaşadığı köy, gazeteciler, doktorlar ve meraklı insanlarla dolup taştı. Ancak Karolina, geçen 32 yıla dair hiçbir şey hatırlamıyordu.

Olağanüstü Bir Şekilde Zihni Diri Kalmıştı

Karolina Olsson uyandığında, yaşı 46 olmasına rağmen 25-30 yaşlarında genç bir kadın gibi görünüyordu. Stockholm'de yapılan psikiyatrik testlerde, uzun süreli uykusunun ardından tüm zihinsel yeteneklerini koruduğu ortaya çıktı. Uyanışından sonra normal yaşamına dönen Karolina, 40 yıl daha yaşadı ve 88 yaşında hayatını kaybetti. Bu olağanüstü hikaye, Karolina Olsson'u "Oknö'nün Uyuyan Güzeli" olarak ölümsüzleştirdi.