Yavru Tavus Kuşu Hiç Gördünüz Mü? Dünyanın En Tatlı Hayvanı Yavru Tavus Kuşu Hiç Gördünüz Mü? Dünyanın En Tatlı Hayvanı

Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, e-Nabız sisteminin, ülkemizin sağlık bilişimi alanında önemli bir başarı olduğuna dikkat çekildi. "Ülkemize özgü geliştirilmiş e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır" ifadesine yer verildi. Bakanlık, e-Nabız'ın tüm unsurlarının kendisine ait olduğunu ve sistemin Bakanlığın amaç ve hedefleri doğrultusunda geliştirildiğini belirtti.

Kullanıcı Sayısı ve Entegrasyon

Açıklamada, e-Nabız’ın günümüzde 70 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu ve 39 farklı merkezi sistemle entegre olan 30 binden fazla sağlık tesisi ile güvenli bir şekilde haberleştiği vurgulandı. 

Milli Proje ve Güvenlik Önlemleri

Bakanlık, e-Nabız’ın milli projelerden biri olduğunu ve başka bir ülkeye satılamayacağını net bir şekilde ifade etti. Ayrıca, vatandaşların kişisel sağlık verilerinin korunmasına yönelik idari ve teknik tedbirlerin alındığı belirtildi. "6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek güvenlik önlemleri alınmaktadır" denildi.

Yalan Haberlere Karşı Yasal İşlem Yapılacak

Sağlık Bakanlığı, kişisel sağlık verilerinin üçüncü şahıslara satılmasının ya da paylaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Bakanlık, "e-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti devletinin medarı-iftiharıdır" diyerek sistemin önemine değindi. Yalan haberlerin, vatandaşların e-Nabız'a olan güvenini zedelememesi için gereken tüm yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi