Bakanlık, olayla ilgili adli sürecin takipçisi olacağını ve özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının bu tür insanlık dışı olaylar nedeniyle zan altında kalmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

Bakanlık açıklamasında, "Yenidoğan çetesi" olarak bilinen bu olayın Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen bir operasyon sonucunda ortaya çıkarıldığı belirtildi. Bebek acil hastalarının önceden anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek, ölümlerine yol açıldığı ve haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı, olayın yargıya intikal ettirildiğini ve suçlu hastaneler hakkında inceleme başlatıldığını ifade etti. Açıklamada, hukuki yaptırımların devreye alındığı vurgulanarak, konunun sonuna kadar titizlikle takip edileceği kaydedildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI KORUNACAK

Bakanlık, sağlık çalışanlarının bu tür insanlık dışı olaylarla bağlantılı olarak suçlanmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, kamuoyuna sağlık sektörünün mensuplarına sahip çıkacakları mesajını verdi.

Mamak Belediyesi'nde İlaçlama Çalışmaları Mamak Belediyesi'nde İlaçlama Çalışmaları

Kaynak: İHA