Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu Hilafeti Muhammediye Tarikatı, Mustafa Çabuk’u lider olarak kabul ediyordu. Çabuk ve tarikat üyeleri, 18 ay önce depremzede olduklarını öne sürerek Bayramiç'teki Koç Termal ve Hilal Evleri'ni kiraladı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmalar sonucu, 2020 yılında İstanbul’da kurulan bu örgütün Bayramiç kırsalındaki termal tesislerde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Sultangazi'de İETT Otobüsleri Çarpıştı: Biri Çocuk, 2 Yaralı Sultangazi'de İETT Otobüsleri Çarpıştı: Biri Çocuk, 2 Yaralı

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda 8 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonda, suç örgütünün faaliyetleri durduruldu. Yapılan aramalarda, bir tabanca, 10 fişek, 275 bin TL nakit para, çok sayıda telefon, bilgisayar kasaları ve dizüstü bilgisayarlara el konuldu. Toplamda 16 kişi gözaltına alındı.

Mahkemeden Tutuklama Kararı

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargı karşısına çıkarıldı. Sahte mehdi Mustafa Çabuk ve ona bağlı 10 kişi, yapılan duruşmaların ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı